Otvorena Plažna knjižnica na plaži Veli žal u Prižbi

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Na plaži Veli žal u Prižbi u četvrtak, 25. srpnja otvorili smo prvu solarnu plažnu knjižnicu u našoj županiji.


Prisutnima su se obratili ravnateljica Narodne knjižnice Blato Franciska Jurišić Bačić koja je prisutne upoznala s knjižnicom i koja se u svom govoru zahvalila Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Općini Blato na financiranju projekta, te zamjenik načelnika Općine Blato Perica Bačić.

Navedena je knjižnica samoodrživa, a osim knjiga različitih žanrova na različitim jezicima prilagođenih svim dobnim skupinama u sebi sadrži i dodatak: mogućnost punjenja mobitela. Knjige se posuđuju bez naknade, na principu Bookcrossinga (jednu uzmi-jednu ostavi).
Ovim projektom potičemo čitanje u skladu sa Nacionalnom strategijom za poticanje čitanja, te sa partnerom Turističkom zajednicom Općine Blato obogaćujemo turističku ponudu kako naše općine tako i cjelokupne županije.

U sklopu posjeta Vlade Republike Hrvatske otoku Korčuli, plažnu knjižnicu također je posjetila i ministrica kulture gđa Nina Obuljen Koržinek. Ministrica je iskazala zadovoljstvo viđenim i dala potporu daljnjem razvoju našeg projekta, ali i svim projektima koji se provode u skladu sa Nacionalnom strategijom za poticanje čitanja. Ravnateljica Narodne knjižnice gđa Franciska Jurišić Bačić ovim se putem zahvalila Ministarstvu kulture na dodijeljenim financijskim sredstvima koji su pomogli realizaciji ovog projekta.Na kraju svoje posjete ministrica je poklonila „Ruksak pun kulture“ (brojne naslove koji će obogatiti našu plažnu knjižnicu).

Ovim putem zahvaljujemo se i radnicima brodogradilišta Radež d.d. koji su izradili postolje za plažnu knjižnicu.
Posjetite prvu solarnu plažnu knjižnicu u našoj županiji i uz ljepote prekrasnog mora uživajte u dobroj knjizi!